Diósgyőri Református Gyülekezet

Meddig késlekedtek?

Józsué 18,2-3.

Drága Testvéreim!

Amikor Isten ószövetségi népe meghódította Kánaánt Józsué vezetésével, de Isten segítségével,
7 törzs még nem vette birtokba azt a földet, amelyet nekik adott az Úr. Ezért kérdezi Józsué, amit olvastunk is: Meddig késtek még elmenni és birtokba venni azt a földet?

Két üzenete van számomra ennek az a mondatnak.

Az egyik az, hogy Isten kínálja az Ő kegyelmét minden embernek, nem akarja, hogy az ember elvesszen, hanem hogy örökélete legyen. És mint ahogy a királyi mennyegzőről szóló példázatból is tudjuk, Ő mindent elkészített, csak el kellene fogadni a meghívást erre a menyegzőre, de az emberek visszautasítják a meghívást. Mindenkinek fontosabb dolga van. Az egyik éppen földet vett, a másiknak ott van a gazdasága, a harmadik éppen megházasodott és a családjára hivatkozik. Mennyi halaszthatatlan, fontos dolog… Követlek Uram, de előbb elintézem a saját dolgaim és elrepülnek az évek, a lehetőségek.

Az Ige azt mondja, hogy a napok gonoszak, áron is vegyétek meg az alkalmakat. Noé bárkájának is bezárult egyszer az ajtaja és nem volt tovább lehetőség a megmenekülésre. Te tudod, átadtad-e már az életedet Istennek és az örökélet felé tartasz-e? Ha nem, dönts még ma az Úr mellett. Van egy énekünk, kedd reggel gyakran énekeljük a Testvérekkel: Siessetek hamar lejár, kegyelme már régóta vár, ma még lehet, ma még szabad, borulj le a kereszt alatt! Ma arról beszél a világ, hogy ez a világkorszak egyszer el fog múlni. Az emberek Bibliákat vásárolnak világszerte, mert keresik a válaszokat a kérdéseikre. Arra, hogy mi az élet értelme, célja, mit hoz a jövő, mi vár az emberiségre, mi az, ami soha nem múlik el? Ne késlekedj, nehogy elkéss birtokba venni, amit Isten kínál neked! Az üdvösséget!

„Elszáll a perc, az életed, ma még, ha jössz, elérheted. Ne késs tovább, ne várj tovább, ma kérd Atyád bocsánatát!”

A másik üzenet, hogyha már elindultál az örökélet útján, ha már Krisztusé a szíved, akkor ne késlekedj birtokba venni mindazt, ami a tiéd az Úr Jézus Krisztusban! Őbenne mindent megkaptunk, ami az élethez és kegyességhez szükséges! És mint ahogy Izráel népe előtt meghódolt a föld és be lehetett lépni az elkészített örökségbe, a mi Urunk Jézus Krisztus is meghódoltatta az ellenséget a golgotai kereszten és ezáltal a győzelem által le van győzve mindaz, ami a bűn következménye lenne az életünkben!  Olvasd el az Ézsaiás 53.fejezetét.

Ne hidd el, hogy a gonosz uralkodhat rajtad! Harcolj Jézus nevében a félelmeid ellen, betegséggel szemben, kisértéssel szemben, megfáradás, meglankadással szemben. A szellemi élet hitharcokkal jár! De egy legyőzött ellenséggel harcolunk!!! Ne add meg magad, ne add fel, bármennyire is meg akar hátráltatni a gonosz, hogy azzal élj és úgy élj, ami már a tiéd Krisztusban!

Persze lehetnek megfáradásaink, megtorpanásaink, megállásaink, de tudatosítsad magadban, hogy Isten harcol érted, Jézus imádkozik érted! Írd be a szívedbe, írd fel a szobád falára, hogy nem vagy egyedül, mert az Úr melletted áll!

A világban nagy változások vannak, sokan mondják, máshogy fog tovább menni az élet, mint eddig. Főleg nekünk, keresztényeknek kell sokat változnunk!  Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból és felragyog neked a Krisztus!! Meg kell, hogy tisztuljon az életünk! 

Az Efézusi levél 4. 5. rész alapján vizsgáljuk meg magunkat! Szintén az Efézusi levél segít abban, kik vagyunk Krisztusban!  2. 3. rész

Meg kell, hogy pezsdüljön az életünk a Szentlélek által, hogy hiteles, Istent és az Ő Igéjét ismerő és megélő népe legyünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük