Diósgyőri Református Gyülekezet

Üdvözlünk a Diósgyőri Református Gyülekezetben!

alkalmaink_1
alkalmaink_3
DSC_9250

Tudnivalók az alkalmainkról

Ha még csak ismerkedsz velünk, az alábbi kérdések és válaszok segítségével még többet megtudhatsz rólunk, és könnyebben eligazodhatsz a gyülekezetben. Ha a leírásban nem találnád amit keresel, ne habozz, fordulj hozzánk bizalommal, örömmel válaszolunk minden kérdésedre! Kapcsolatfelvétel: diosgyorireformatus@gmail.com

Vasárnap délelőtt: 9.30 és 11.00 órakor

Igen. A 9.30-as a templomban van, míg a 11.00-es a templom mellett található gyülekezeti ház, emeleti nagytermében. Ezen az alkalmon modern, zenés dicsőítésen vehetsz részt az istentisztelet részeként.

Nagy szeretettel várjuk egész családodat. Vasárnap délelőttönként vasárnapi iskola várja a gyermekeket a 9.30-as és a 11.00-es istentisztelet alatt.

Baba-Mama terem: a nagyterem mellett lévő oldalsó teremben található, hangszórókon keresztül hallgatható az alkalom.

A 9.30-as istentisztelet a református liturgia szerint zajlik. A 11.00-es istentisztelet kb. 30 perces dicsőítéssel kezdődik. Ezt követi a tanítás. Itt alkalom nyílik bizonyságtételre és imakérésre egyaránt. Bátorítunk arra, hogy az istentiszteletek után maradj még egy kicsit vagy gyere korábban, és beszélgess másokkal. Igyál egy kávét, melyre a két istentisztelet között van lehetőséged, a gyülekezeti házban.

Nem, semmi, gyere bátran! Talán egy-két olyan hasznos információ van, amit nem árt, ha tudsz előre… Ha a 9.30-as istentiszteletre szeretnél jönni, érdemes 5-10 perccel előbb érkezni, hogy biztosan legyen ülőhelyed. A mellékhelyiségek a gyülekezeti házban találhatók.

Gyülekezetünk lelkipásztora Péter András (református lelkész) és Péterné Szűcs Katalin (református lelkész, pasztorál pszichológus). Mellettük 16 választott presbiterből áll a vezetőség. Az istentiszteletek után mindig van egy-két presbiter a bejáratoknál, akik szeretettel várnak, ha beszélgetni szeretnél velük.

Mivel gyülekezetünk viszonylag nagy, arra bátorítunk mindenkit, hogy kapcsolódjon be egy kisebb csoportba, ahol megélheti a másokkal való közösséget.

Először is, imádkozz ezért. Kérd Istent, hogy mutassa meg, hogy melyik gyülekezeti szolgálatban van a helyed. Nézd végig a weboldalunkat is, ahol sok információt találhatsz minden gyülekezeti szolgálatról. Arról is olvashatsz itt, hogyan csatlakozhatsz be azokba. Bizonyos szolgálatokba csak úgy lehet bekapcsolódni, ha már egy ideje rendszeresen látogatod a gyülekezetünket.