Szálkai József bizonyságtétele:

1990-ben elvégeztem a TM meditációs tanfolyamot, majd a haladó technikát, később a Siddha tanfolyamot. Rá két évre elváltunk a feleségemmel. Nem dolgoztam az együtt maradásunkért. A könnyebbik utat választottam. Abban az időben nem hittem Istenben. Mindent a TM technikától vártam, de nem teljesültek az elvárásaim. Hiába végeztem több tanfolyamot, hiába vettem részt több külföldi többezres összejöveteleken, ahol egyszerre végeztük a jógaászanákat, meditálást, szútrázást, flyingolást, nem jött a várva várt megnyugvás, inkább a kiüresedés következett. 2003-ban az amerikai utamra betettem a Bibliát. Odakint többször átolvastam, amellett, hogy továbbra is végeztem a napi 2×2 óra siddha programot. Egy idő után elkezdtem keresni a keresztény gyülekezetet. San Francisco mellett találtam is magyar nyelvű gyülekezetet, akik nagyon kedvesek, segítőkészek voltak. Fél évig jártam hozzájuk, amíg el nem költöztem Princetonba. Hazaköltözésem után több helyen laktam, így a gyülekezetek is változtak, ahová jártam. A Bibliát egyre jobban tanulmányoztam, és minden csatornán a bibliamagyarázatokat kerestem. 2017-ben kerültem ide a Diósgyőri Református Gyülekezetbe. Itt az igehallgatás és a bibliai foglalkozások hatására megtértem. Megértettem Jézus Krisztus golgotai áldozatát és győzelmét. Ekkor szólt hozzám Isten, többször is egy ige által míg meg nem értettem.

„Amit tehát Isten egybekötött, azt ember szét ne válassza”. Márk és Máté evangéliumában egymás után többször is elém jött ez. Akkor elgondolkoztam az első házasságomon, hogy ott éreztem legjobban magamat. 2020 januárjában felhívtam az első feleségemet, bocsánatot kértem, és elfogadta az érveimet. 2021 május 8.-án itt újból összeházasodtunk. Feleségem elfogadta a református kötődésemet, s azóta ő sem a katolikus templomba jár. Együtt jártunk ide a templomba és a Csatári László féle bibliai házi csoportba is. Egy éve a Felsőzsolcai Református Egyházközségbe járunk, mert odaköltöztünk már két éve. A Bibliacsoportba továbbra is a Csatári házaspárhoz járunk. A szívünk visszahúz ide, s szívesen jövünk, ha tehetjük. Úgy érzem, hogy az itteni igehirdetések által hiszek az Atyában, Jézus Krisztusban, és a Szentlélekben. Hiszek Jézus Krisztus feltámadásában, és az örök életben. Ámen

 

Szálkai Józsefné bizonyságtétele:

Római katolikusnak kereszteltek meg szüleim. 1977-ben kötöttünk házasságot, mely 14 év után, 1992-ben véget ért. Ezt követően kezdtem el templomba járni és Istenhez közeledni. A gyerekek elsőáldozók, bérmálkozók voltak a Szent Anna gyülekezetben. Egyre gyakrabban olvastam a Bibliát, imádkoztam. A válásunkat követően 28 év alatt nagyon sokszor voltam mélyponton, úgy éreztem, nem bírom tovább a sok terhet. Istenhez való fohászaim, imáim meghallgatásra leltek, helyes megoldásokra tereltek. Most már tudom, hogy a Szentlélek volt az, aki munkálkodott bennem. 2020 januárjában felhívott a volt férjem, aki bocsánatot kért, és kérte kezdjük újra. Meglepetés volt, de mintha csak vártam volna. A 28 év különélésünket végig kísérte egy ige „Amit tehát Isten egybekötött azt ember el ne válassza”. Dönteni nehéz volt. Egyik éjszaka különleges sugallatot kaptam, hogy bocsássak meg neki, és kezdjük újra. Most már tudom, hogy ez a legnagyobb Isteni kegyelem volt számunkra. Isten szeretete, hatalmassága képes csak arra, hogy mindent helyreállítson. 2021. 05. 08.-án újra házasságot kötöttünk itt. A házasságunkért minden nap tenni kell, hogy jó legyen. Hálás vagyok Istennek, hogy újból összehozott bennünket. 2020-tól együtt járunk Istentiszteletre. A Református Istentiszteleteken hallott igehirdetések nagy hatással voltak rám, ezzel párhuzamosan a Csatári házaspár Bibliai csoportja befogadott, a mai napig is járunk oda. Ők nagyban hozzájárulnak a református vallás megismeréséhez és hitem erősödéséhez. Hála és köszönet érte. Életemet átadtam Istennek. Hiszek az élő Istenben, és az örök életben. Ámen.

Vélemény, hozzászólás?