Alapítvány

SZ_SZ_E_pecsét_fehér_2

„SZERETETTEL SZOLGÁLJATOK EGYMÁSNAK” (Gal.2,6.)

Támogató figyelmetekbe ajánlom most éledő Alapítványunkat, mely új, lelkes, tettre kész kuratóriummal az élen, a lelkipásztorok és a presbiterek háttértámogatásával akar szolgálatotokra lenni. Mint ahogy a jelszavunk is üzeni: szeretetszolgálattal egymásért tenni.

Támogatáson most elsősorban nem anyagi jellegűt értek, hanem lelki, erkölcsi támogatást, az ügy mellé állást! Három erőteljes, lendületes, elkötelezett férfi- és négy lelkes, szolgáló lelkületű, szeretetteljes nőtestvér egymást erősítve elkötelezték magukat, hogy a gyülekezet szeretet szolgálat beindítják, szervezik, irányítják, de ez csak úgy fog eredményes lenni, ha melléjük állunk! Ha munkatársaik leszünk egymásnak! Azzal is, hogy kezdeményezéseikre mozdulunk.

Éljünk a felkínált lehetőségekkel akár segítség-kérésről, akár segítség-nyújtásról van szó. Tudjunk elfogadni is és nyújtani is segítséget egymásnak az alapítvány szervezésével. Mert mindkét irányban keressük a jelentkezőket. Várjuk az önkénteseket, akik készek szeretettel szolgálni a gyülekezetben. És várjuk az igénylőket, akiknek szükségük van a felsorolt segítségek valamelyikére.

Első körben, a közelmúltban egy igényfelméréssel próbálkoztak a kuratórium tagjai. Sajnos semmi visszhangra nem talált a felhívásuk. De hamarosan meg fognak keresni minden nyilvántartott gyülekezeti tagunkat, hogy felmérjék a szükségeket és a lehetőségeinket ahhoz, hogy szeretettel szolgáljunk minél többen egymásnak a gyülekezetünkben.

A gyülekezetet Isten Igéje Krisztus testének nevezni, amelynek egyenként tagjai, testrészek vagyunk. Legyünk hát részesek mindnyájan abban, hogy ez a test jól működjön és minden tagja jól érezze magát benne! Ne legyetek közömbösek vagy bizalmatlanok! Alapítványunk egy olyan eszköze akar lenni Istennek, ahol te is tehetsz jót, kaphatsz jót.

Szolgáljuk egymásnak, hogy segítünk egymáson!

Péter András lelkipásztor

 • Alapító neve: Miskolc-Diósgyőri Református Egyházközség
 • Képviselők neve: Péter András lp., Almási Gyula gn
 • Kuratórium elnöke: Victor Benjámin
 • Titkára: Dr. Gaál Jolán
 • Tagjai:  Csatári László, Szabó Lászlóné, Szakácsné Balla Ágnes, Szálkai József, Trencsényi Klára

Az alapítvány célja a diósgyőri egyedül élő, nehézsorsú öregek lelki, anyagi és természetbeni támogatása. Embertársaink egészségi állapotának javítása, a jobb életminőség elősegítése, egészségfejlesztés és betegségmegelőzés.

Az alapítvány szolgáltatását igényelhetik: az egyházközséghez tartozó diósgyőri kötődésű, elsősorban református vallású idős korú, egyedül élő, nehéz szociális körülmények között élő és emiatt rászoruló személyek, akiknek állandó felügyelete, gondozása és ápolása biztosított. Az alapítvány közvetlen egészségügyi vagy orvosi felügyelet ellátását nem vállalja.

A szolgáltatás igénybevételének módja: közvetlenül a kuratóriumhoz intézett írásbeli vagy szóbeli kérelem formájában.

A cél szerinti juttatások formái:

 • pénzbeli – esetileg rendszeresen járadékszerűen
 • szociális étkeztetés, ebédkihordás vagy más ellátás formájában
 • gyógyszertámogatás, gyógyszerkiváltás
 • közvetlen fizikai segítségnyújtás a lakás, háztartás, porta vagy a gazdaság rendbetétele
 • lelkigondozás, gyülekezettel való kapcsolattartás
 • családpasztoráció
 • tervben: szeretetotthon létesítése, működtetése

Az alapítvány céljai megvalósításához adományokat gyűjt, és pályázatokon vesz részt. Cél szerinti szolgálatok végzésére önkénteseket keresünk, akik készek felelősséggel és szeretettel végezni a felsorolt szolgálatokat alkalmanként, vagy rendszeresen, rövidebb-hosszabb távon.

Kapcsolat az Alapítványhoz:

Victor Benjámin kuratóriumi elnök: 06-30-658-98-44

Kedves Gyülekezeti Tagok!

A   Szeretettel Szolgáljatok Egymásnak (gyülekezeti) Alapítvány egyik segítsége lenne a gyülekezetünk idős tagjai felé, hogy szükség esetén megbízható embereket ajánl a hétköznapi életvitelben felmerülő problémák megoldására. 

Készítenénk egy nyilvántartást a gyülekezet által elérhető és bizalommal ajánlható mesterekről és mesterségekről, hogy könnyítsünk idős, egyedülálló testvéreink helyzetén ezzel is. Az egyedülálló azt jelenti, hogy nincs kihez fordulniuk ilyen esetekben és “vadidegent” kell hívniuk.

 • Víz, gáz, villany szerelés és egyéb, épületgépészeti munkák, festés, tapétázás, burkolás, asztalos, és egyéb felújítási munkák a házban;
 • Házkörüli, kerti munkák: veteményes, metszés, fűnyírás, lombseprés stb.
 • Jogi és gazdasági (banki) tanácsadás, hivatali ügyek intézése
 • Műszaki jellegű segítség: telefon, TV, internet, és egyéb technikai ügyeséget igénylő dolgok, pl. Időpontfoglalás interneten,
 • Közlekedés segítése – gépkocsival személyszállítás, költöztetés…
 • Egyészségügyi tanács, kezelés (gyógytorna, sétáltatás, kötözés, gyógyszerbeszerzés ápolás) vagy bármi más szükség.

Nem kell képesített szakembernek lenni – akár egy “ezermester”-i, alkalmi segítség nagyon jó lenne. (Ismerek köztetek ilyeneket). Bárki, bármiben tudna alkalmi, vagy rendszeres szolgálatot vállalni, vagy ha van valakinek megbízható ismerőse, aki ha fizetség ellenében is, de jó munkát végez, jelezzék a +36306382810-es számon.

Ez egyelőre egy készség-felmérés, hogy vannak-e és ha igen kik azok, akikre ilyen módon lehetne számítani. 

Kérem a mihamarabbi visszajelzéseket – segítsetek, hogy segíthessünk!

Ezen túl pedig egy ilyen gyülekezeti „mesterség katalógus” arra is jó, hogy szakmunkát igénylő megrendeléseinkkel ne ismeretlen külvilágiakat foglalkoztassunk, hanem támogassuk egymást azzal is, hogy megrendeléseink által munkát adunk egymásnak.

Ezúton pedig köszönöm az eddigi sokaktól, sokféle segítséget, támogatást, hétvégenkénti fáradtságos munkát az egyházban!

ALAPÍTVÁNYI SZÁMLASZÁM: 11734042-20006826

Legyen rajtunk áldás, bennünk békesség, testi-lelki egészség:

Szeretettel:
Péter András ref. lp.