Téma: Kérdezz! Felelek. – fiatalok hitélettel kapcsolatos kérdéseire kerestük közösen a válaszokat

Emlékeztetőül közreadjuk a 4 tárgyalt kérdést és a közös gondolkodásunk eredményének összegzését.

Még maradt 3 kérdés a következő ifi alkalomra, amely április 3-án lesz.

Március 27-én 16 órától Dávid Sátora online dicsőítő alkalom lesz Pék Dávid és csapata vezetésével. Csatlakozzatok bátran!

1.

„(8) Elrepül, mint az álom, és nem találják.
Eltűnik, mint az éjszakai látomás.”

Hogyan láthatunk mi is látomásokat, mint az Ószövetségben egyesek? Mert tudom, hogy vannak ma is olyanok, akik látnak ilyeneket. Ez olyan, mint a nyelveken szólás vagy a tisztánlázás, vagy csak keveseknek adatik meg? Imádkozással elérhetjük, hogy nekünk is legyenek?

 

Isten korábban is többféleképpen szólt az emberekhez és ma is ezt teszi:
Zsidók 1,1 szerint régebben is sokszor sokféleképpen szólt az Úr. Többször  álmok, látások (prófétákéi) által , hiszen nem volt még meg a teljes Szentírás, nem volt mindenki számára elérhető sem. Az utolsó időkben a Fia által is, és ma leginkább a Szentírás által. Ma is adhat látásokat, tehet csodákat, felhasználhat más embereket is, de ez az ő szuverén döntése, mikor, kinél, milyen módot választ, hogy megértessen, megjelenítsen valamit a saját életére , vagy mások életére vonatkozólag. Nekünk nincs kihatásunk erre. Legyen a szívünk nyitott, maradjunk Őbenne, olvassuk minden nap az Igét és legyünk óvatosak, mert sok a hitető, tehát minden kijelentést az Ige tükrében vizsgáljunk meg. Mert Isten, ha szól, az biztos, hogy összhangban van a Szentírással.

Sok esetben nem kell „látnunk” valamit, hinnünk kell, „mert boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek.” Jn, 20, 24-29

 

2. Hogyan tudjuk megváltoztatni a gondolkodásmódunkat?

 

Róma 6,12-13
„Ne uralkodjon tehát a bűn bennetek, amíg ezena a földön éltek, és soha ne engedjetek gonosz kívánságainak! Se ne szánjátok oda a ti tagjaitokat hamisságnak fegyvereiül a bűnnek; hanem szánjátok oda magatokat az Istennek, mint a kik a halálból életre keltetek, és a ti tagjaitokat igazságnak fegyvereiül az Istennek”

 

1 Thessz. 5,21-22
„Mindent megpróbáljatok; ami jó, azt megtartsátok! Mindentől, ami gonosznak látszik, őrizkedjetek!”

 

Ha átadtuk már életünket Istennek (szívből megtértünk), az az igény,hogy változtassunk az eddigi életünkön, szokásainon ott van bennünk, hiszen él bennünk a Krisztus és mi is Őbenne. Felismerjük, ha nem jól cselekszünk és a vágy ott él bennünk: Isten útján akarunk járni. Ezzel ellentétes az óemberünk, a testünk akarata. Nehéz felülkerekedni a testen, de nem vagyunk magukra hagyva. Isten folymatosan munkálkodik bennünk a Lélek által, nekünk rá kell figyelnünk, közösségben kell maradnunk vele,Ő tud segíteni a változásban. Ám mi is kellünk hozzá.

Ne a testünk kívánságait kövessük, amely sokszor a téves útra visz és nem Isten akarata szerinti cselekedetekre, gondolatokra, beszédre buzdít, hanem keressük mindenkor Isten akaratát, akarjuk követni Isten parancsait.

A gyakorlatban: válogassuk meg mivel töltünk időt, kikkel barátkozunk, milyen zenéket hallgatunk, milyen filmeket nézünk,mert ezek hatnak ránk. Elterelik a figyelmünket Istenről.

3. Hogyan tudjuk magunkat megőrizni a világtól?

Jakab 4,4
Jakab 1,27
Jn. 17, 15-
Lukács 16,9

 

Nem tudunk és nem is kell kiszakadnunk a világból, nem lehetünk kívülállók. Krisztus követeként szolgálnunk kell és hirdetnünk az evangéliumot a világban azoknak, akik még nem fogadták el Jézust Megváltójuknak. Odafordulónak, irgalmasnak kell lennünk. Viszont a gondolkodásmódunkban, értékrendünkben nem szabad igazodnunk a világhoz. Ha „bemocskolnánk” magunkat, akkor viszont forduljunk újra Jézus Krisztushoz bűnbánattal és tisztuljunk meg újra.

4. Mi Attila kedvenc igéje?

egyik: Nehémiás 8,10 utolsó mondata

 Ne bánkódjatok, mert az Úr előtt való örvendezés a ti menedéketek! 

Róma 14,17

Az Úr öröme/az Úr előtt való öröm valami különleges, más mint az átlagos öröm. El nem fogy, még a nehéz időkben is tudunk örülni, ha az Úr előtt tesszük. Átjár minket a Szent Lélek által való öröm.

 

A maradék kérdésről következő alkalommal, április 3-án 17 órától gondolkodunk együtt:

– A teremtés célja

– Eleve elrendelés kérdése

– Álmok kérdésköre

 

Várunk szeretettel!
Az ifi közössége

Vélemény, hozzászólás?