Nagytiszteletű Úr tájékoztatott a kedd reggeli áhítaton, hogy megújult a gyülekezet honlapja és lehetőség adódik ott megjelentetni beszámolókat a gyülekezeti életünkkel kapcsolatban. Nagy örömmel és hálás szívvel írok rövid beszámolót a kedd reggeli áhítatokon nyert tapasztalataimról.

Akkor ott egy ige jutott eszembe a keddi alkalommal kapcsolatban:

1János 4:12 „Ha szeretjük egymást Isten lakik bennünk és az Ő szeretette lett teljessé bennünk”

Nagytiszteletű Úr vasárnaponként hirdeti a hétközi alkalmaink között a kedd reggel 8 órai kezdettel gyülekezeti teremben tartandó áhítatott.

Igyekszem minden alkalommal részt venni, mert számomra lelki feltöltődést, hitbeli erősödést és a testvérek megismerését jelenti, a testvéri szeretett gyakorlását lehet megélni ezen alkalmakon. Általában 18-20 fő szinte ugyanazon testvérek veszünk részt, főleg idősebb korosztály, a nyugdíjasok és nők.

Az áhítatott többnyire Nagytiszteletű Asszony, Katóka tartja elfoglaltsága esetén Nagytiszteletű Úr. Énekléssel kezdünk, imádság, a bibliaolvasó kalauz szerinti napi ige (Ó-, vagy Újszövetségi rész) felolvasása és ige magyarázata tanítás hangzik el lelkészeinktől, imádsággal, énekléssel és áldással fejeződik be. Utána amennyiben tudomásunk van beteg vagy műtét előtt álló testvérekről értük külön imádkozzunk, valamint, ha van közöttünk, aki felgyógyulásáért vagy más élethelyzetéből való szabadulásáért szeretne bizonyságot tenni, hálát adni, rövid fohászt mond. Ez a kisközösség egy „nagy családdá” formálódott, ismerjük egymás problémáit, betegségeit, éppen ezért nagy lelki erőt jelent a hitből és szívből jövő egymásért elmondott imádságunk.

Az áhítat után, akinek ideje és ereje engedi még marad és a kerti munkában, templom takarításban vagy perselypénz számolás szolgálatában vesz részt. E kis asszony csapat gondos szorgos kezük munkájának köszönhetően tiszta templom és virágzó kerti virágok pompáznak a gyönyörű templom kertünkben. Dicsőség Istennek (Sole Deo Gloria)

Mindenkit arra bátorítok, hogy jöjjön el egyszer és remélem utána vágyakozást érez szívében, hogy csatlakozzon, gazdag lelki áldásokban lesz része. Mindenkit nagy és testvéri szeretettel várunk.

Jézus mondta Máté11:28: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve. Én nyugalmat adok nektek.

Trencsényi Klára, a gyülekezet tagja

Vélemény, hozzászólás?