Kedves Olvasók!

Ezeket a napi parancsokat Józsué könyve alapján nem lelkigondozói céllal, hanem mozgósítási szándékkal írom azoknak, akik korán reggel, mikor még minden csendes, csendességgel kezdik a napot! Akik Krisztus katonáiként úgy kezdik a napjaikat, hogy ezzel a kérdéssel állnak Urunk elé: mit akarsz Uram, hogy cselekedjek!? Mire figyeljek ma, mire tegyem a hangsúlyt? Mitől óvakodjak, minek örüljek, mibe kezdjek, minek álljak ellent? Hogy kezeljem a napom eseményeit, miben akarsz engem ma használni?

A “napi parancs” elnevezés arra utal, hogy mint ahogy a katonaságnál, vagy egyes munkahelyeken a vezetők napindító eligazítást tartanak, úgy a mi Megváltónknak, mint hadvezérünknek szintén van a számunkra naponkénti eligazítása! Ezért jó, ha már korán reggel, mint Józsué odaállunk az Úr elé és csendes figyelésben meghallgatjuk az Úr aznapra szóló parancsát. Aztán jártunkban-keltünkben, napközben többször felidézzük és alkalomadtán alkalmazzuk az olvasottakat!

Ebben szeretnék segíteni azzal, amit én is hasonlóképpen megállva kaptam a magam számára. Pusztán segítségként osztom meg – hátha annak is, aki olvassa szinten aktuálissá lesz aznapra.

 

(Nekem viszont az lenne segítség, hogyha valaki olvassa, és szól hozzá az Úr ezen keresztül, egy kattintással vagy hozzászólással visszajelzést küldene, hogy lássam: használja-e az Úr ezt a kezdeményezést és érdemes-e továbbra is megosztani.)

 

Legyen áldás rajta és rajtunk az Atya, a Fiú és a Szentlélek Istentől.

 

Péter András
Lelkipásztor

 

Felhasznált irodalom:

A Biblia ismerete kommentársorozat Józsué könyve – KIA kiadó 1998

H.Rosseier: Gondolatok Józsué könyve, Bírák könyve és Ruth könyve alapján – Evangéliumi Kiadó 2003

Cor Bruins: Józsué könyvének magyarázata (A kegyelmi ajándékok áldása) Evangéliumi Kiadó 2011.

Vélemény, hozzászólás?