Olvasandó: Józsué könyve – 5. fejezet
1. vers

„(1) Amikor meghallotta az emóriak összes királya, akik a Jordántól nyugat felé laknak, és a kánaániak összes királya, akik a tenger mellett laknak, hogy kiszárította az ÚR a Jordán vizét Izráel fiai előtt, amíg átkeltek, megolvadt a szívük, és elakadt még a lélegzetük is Izráel fiai miatt.”

/Revideált Károli Biblia (Veritas)/

Napi parancs (5/1): Híresztelők között te légy hírt-adó tanú!

Kánaánban hamar híre ment annak, milyen nagy dolgokat cselekedett népével az Úr. Ez az ott lakók számára rossz, félelmetes hír volt – meg is olvadt a szívük.

Amióta „vírus idő van”, különösen fontossá lettek a „vírus hírek”. Úgy érzékelem, hogy az emberek fogékonyabbak és többet beszélnek a rossz hírekről, mint a jókról. Ráadásul szeretnek túlozni is. Őket nevezem híresztelőknek.

A hír hatalom! Hatást lehet vele elérni. Valahogy mindenki szeret hírvivő lenni. Élvezik, hogy hatást gyakorolnak másokra. De nem mindegy milyet: félelemkeltő hatást vagy bátorítót.

Keresztyén ember feladata, hogy Jézus nyomdokaiban jó hírt hordjon az emberek között. Pl. Mikor és hogy tapasztaltuk meg jóságát, szabadítását, erejét, védelmét, gyógyítását stb. Ezt nevezem hírt-adó tanúságnak.

Ma: a híresztelők között te legyél jó hírt adó tanúja Jézusnak!

Vélemény, hozzászólás?