Olvasandó: Józsué könyve – 10. fejezet  
1-5. vers:

„(1) Amikor meghallotta Adónícedek, Jeruzsálem királya, hogy Józsué bevette és elpusztította Ajt, és hogy úgy cselekedett Ajjal és királyával, ahogy Jerikóval és királyával, és hogy békességre léptek Gibeón lakói Izráellel, és közöttük vannak, (2) igen megijedtek, mert nagy város volt Gibeón, olyan, mint egy királyi város, sőt nagyobb volt Ajnál, lakói pedig mind vitézek. (3) Ezért Adónícedek, Jeruzsálem királya üzenetet küldött Hóhámnak, Hebrón királyának és Pirámnak, Jarmút királyának, Jáfíának, Lákis királyának és Debírnek, Eglón királyának: (4) Jöjjetek hozzám, és segítsetek meg engem. Verjük meg Gibeónt, mert békességet kötött Józsuéval és Izráel fiaival! (5) Összegyűltek tehát, és fölment az emóriak öt királya: Jeruzsálem királya, Hebrón királya, Jarmút királya, Lákis királya és Eglón királya, ők maguk és egész seregük, és tábort ütöttek Gibeónnál, és harcoltak ellene.”

/Revideált Károli Biblia (Veritas)/

Napi parancs (10/1): Számíthatsz az ellenség összefogására – de számolj Isten szövetséges hatalmával!

Számunkra ma ennek az eseménysornak a következő tanulságai vannak:

Ha Isten oldalán harcolsz, ha felvállaltad a harcot, hogy a sátán királysága ellen támadsz és Isten országát építsd – akkor számíts az összeesküvésre. Ha nem csináltál semmit, ha csendben ülsz, ha magaddal vagy elfoglalva, ha nem ártasz a sátánnak – ő is békén hagy téged. De ha elindulsz, hogy hódíts a területéről, engedelmeskedve Jézus parancsának, hogy „elmenvén tegyetek tanítványokká minden népeket”, és Isten megáld, akkor számíts rá, hogy az ördög ellentámadásba lendül. De számíthatsz arra, hogy neked olyan szövetségesed van, aki harcol éretted, veled és Ő a győztes! Te pedig ővele minden ellenségem győzni tudsz + fogsz!

Ma: ha teszel valamit Isten Országáért – számíts arra, hogy az ellenség is megmozdul ellened. De számolj azzal, hogy Isten nem hagy magadra, melletted és érted harcol, mint hű szövetséges!

Vélemény, hozzászólás?