Olvasandó: Józsué könyve – 11. fejezet 
6-9. vers:

„(6) Ekkor azt mondta az ÚR Józsuénak: Ne félj tőlük, mert holnap ilyenkorra mindnyájukat átdöfötten vetem Izráel elé. Lovaik inát vágd át, szekereiket pedig gyújtsd fel. (7) Józsué tehát és vele az egész hadinép nagy hirtelen ellenük vonult a Méróm vizéhez, és rájuk rohantak. (8) Az ÚR Izráel kezébe adta őket, és verték, űzték őket egészen a nagy Szídónig és Miszrefót-Májimig és a Micpevölgyig kelet felé; úgy leverték őket, hogy senki sem maradt közülük életben. (9) Józsué úgy cselekedett velük, ahogy az ÚR mondta neki: lovaik inát átvágta, szekereiket pedig felgyújtotta.”

/Revideált Károli Biblia (Veritas)/

Napi parancs (11/3): HA VALAMI MA FENYEGET, NE ENGEDD, hogy AZ IRÁNYÍTSON – ELŐZD MEG ÉS TÉGY MINDENT ÚGY, AHOGY ISTEN VEZET!

Az ellenséges koalíció bizonyára kidolgozta az Izrael elleni hadjárat stratégiáját. Józsué azonban nem engedi át az ellenség kezébe a háború irányítását. Ő kezdeményez: Gilgálból Héróm vizeihez menetel a hadsereggel és ismét a rajtaütés módszerével meglepve az ellenséget szétveri a táborukat, elfoglalja városaikat. Gilgálból Héróm vizeiig öt napos kemény meneteléssel lehet eljutni, kevés pihenéssel. Józsué vállalta a kemény feladatot, nem a nehézségre nézett. Egy ilyen út után még harcba szállni egy jól felfegyverzett, túlerőben lévő, otthoni területen mozgó hadsereggel – teljesen esélytelen a győzelem. Emberileg minden oka meglehetett Józsuénak, hogy féljen ettől az egésztől, de nem emberileg gondolkozott, hanem bízott Istenében, aki ígéretével most is megbátorította a szükséges pillanatban. Józsué elment és rárohant az ellenségre, az Úr pedig Izrael kezébe adta őket, mert Józsué mindent akképpen cselekedett, amint megmondotta neki az Úr! Ez a győzelem záloga.

Ma: te csak bátorodj fel és tegyél meg mindent úgy, ahogy az Úr vezet és ő kezedbe adja a győzelmet.

 

Vélemény, hozzászólás?